seo gynaecologie
 
Het structureel echoscopisch onderzoek bij zwangeren Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Sinds 2007 bestaat het prenatale screeningsprogramma in Nederland uit de combinatietest en het structureel echoscopisch onderzoek SEO, waar per 1 april 2017 de niet-invasieve prenatale test NIPT aan is toegevoegd. Het SEO wordt aan alle zwangeren aangeboden en heeft als doel structurele aangeboren afwijkingen op te sporen. In dit artikel lichten we allereerst toe hoe het SEO in Nederland wordt uitgevoerd. Daarna beschrijven we van 3 soorten aangeboren afwijkingen wat de invloed van het SEO is geweest op het vaststellen van de diagnose en het beloop van de zwangerschap na diagnose. De 20 wekenecho. Het SEO valt onder de Wet op het Bevolkingsonderzoek WBO. In Nederland zijn er 8 regionale centra voor prenatale screening die een vergunning op basis van de WBO hebben gekregen. Het SEO wordt uitgevoerd door een echoscopist die voldoet aan gestelde kwaliteitseisen en een kwaliteitsovereenkomst heeft met een regionaal centrum. Een SEO-echoscopist dient gegevens te registreren en op te slaan conform het modelprotocol SEO van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie NVOG.
seo gynaecologie
Structureel Echoscopisch Onderzoek SEO SPSNN.
De echoscopist koppelt de uitslag van het SEO terug aan de zwangere en aan de verloskundige. Als SEO-echoscopist onderzoek je of het ongeboren kindje structurele afwijkingen heeft. Je informeert de ouders over de bevindingen en zorgt voor een verwijzing naar de specialist. Voordat je aan de slag mag als SEO-echoscopist moet je een geldige kwaliteitsovereenkomst hebben. Die kun je aanvragen als je een erkende SEO opleiding hebt afgerond. Daarnaast heeft het RIVM landelijke kwaliteitseisen opgesteld, bijvoorbeeld over de uitvoering van het SEO, de echoapparatuur en het privacybeleid. Bekijk hier wat het RIVM van SEO echoscopisten vraagt. Wij helpen echoscopisten om de kwaliteit van hun werk te waarborgen. Zo organiseren we bijeenkomsten, communiceren we wijzigingen in richtlijnen en staan we altijd klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast geven we feedback aan individuele echoscopisten en echocentra. Elke twee jaar voeren we een beeldbeoordeling uit en gaan we na of je voldoende bijscholing hebt gevolgd. Daarnaast bekijken we jaarlijks of je voldoende SEOs hebt uitgevoerd. Elke twee jaar voeren we een kwaliteitsaudit uit om te kijken hoe het echocentrum met de landelijke kwaliteitsrichtlijnen omgaat. Dat doen we volgens een vast format bestaande uit een vragenlijst en een visitatie.
seo gynaecologie
Prenatale screening en diagnostiek Medisch Centrum Leeuwarden.
Dit is een bloedtest waarbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van 2 of 3 chromosomen 21, 18 of 13. Deze test wordt uitgevoerd in het kader van de TRIDENT 2-studie. Bij een verhoogde kans na de NIPT of als de NIPT niet lukt, kunt u vervolgonderzoek laten doen door middel van prenatale diagnostiek. U wordt dan verwezen naar de polikliniek prenatale diagnostiek. Onderzoek naar lichamelijke afwijkingen: het SEO. Onderzoek naar bepaalde lichamelijke afwijkingen van het kind kan worden gedaan met het structureel echoscopisch onderzoek SEO.
seo gynaecologie
GC Alkmaar - Gynaecologie.
Gynaecologie: Wat doen we. Info: Voor de ingreep. Patiënt Informatie Folders. Patiënt Informatie - Nazorg Folders. Veiligheid en Kwaliteit. Terugbel verzoek, contact formulier. Gynaecologie: Wat doen we? U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en behandeling van alle voorkomende gynaecologische problemen.
Zorgverzekering dekking bij zwangerschap en bevalling - Zorgwijzer.
Onze website werkt veel beter als je browser javascript zou ondersteunen. Zorgverzekering zwanger en bevalling. Download als PDF. Zorgverzekering bij zwangerschap en bevalling. Bij een zwangerschap is het raadzaam om goed naar de dekking van de zorgverzekering te kijken. Veel wordt gedekt door de basisverzekering, maar soms maak je toch kosten, bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van zorg die niet volledig in het basispakket is opgenomen.
Gynaecologie en Verloskunde Ikazia Ziekenhuis.
Onderzoeken tijdens de zwangerschap. Gynaecologie en Verloskunde. Afspraak maken contact. Verzekering en vergoeding. Wie staat er aan mijn bed. Onderzoeken tijdens de zwangerschap. Coronavirus en Zwangerschap. Tijdens uw zwangerschap kunt u een aantal onderzoeken prenatale screening laten doen. Dit is niet verplicht. Lees hieronder meer over de verschillende onderzoeken waar u uit kunt kiezen of kijk voor meer informatie op de website pre- en neonatale screeningen. De NIPT is een bloedonderzoek om te controleren ofuw kindmisschien down-, edwards- of patausyndroom heeft. Als dit uit het onderzoek blijkt, is vervolgonderzoek nodig om het zeker te weten. U kunt de NIPT laten doen vanaf 11 weken zwangerschap. Als u kiest voor NIPT vragen we u een toestemmingsformulier te tekenen. U wordt binnen 10 werkdagen na het bloedprikkengebeld met de uitslag.Ook krijgt u een brief thuisgestuurd. 13 weken echo. De 13 wekenecho, ook wel eerste trimester SEO Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd.
De ene echo is de andere niet medischcontact.
Maar het SEO kan de prenatale diagnostiek nooit vervangen bij een indicatie voor een GEO type I. Galjaard, arts prenatale diagnostiek en therapie, academisch ziekenhuis Maastricht. Offermans, gynaecoloog, hoofd prenatale diagnostiek en therapie, academisch ziekenhuis Maastricht. Nijhuis, gynaecoloog, hoofd afdeling Obstetrie en Gynaecologie, academisch ziekenhuis Maastricht.
Folders Gynaecologie.
Richtlijnen voor het afkolven van borstvoeding. Screening bij pasgeborenen incl. vertalingen bron: RIVM. Sedatie op de polikliniek Gynaecologie. Sedatie op de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde. Sondevoeding voor uw baby thuis. Sterilisatie van de vrouw. Structureel echoscopisch onderzoek - SEO bron: RIVM. Geen items aanwezig.
Over Unisoon.
Sacha Neter werkt als senior echoscopist obstetrische echo's' GUO, SEO, tevens als gynaecologische echoscopist IOTA gecertificeerd, prenataal counselor voor zowel prenatale screening als prenatale diagnostiek in het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis Tilburg. Bij DC klinieken in Amsterdam is zij werkzaam als echoscopist gynaecologie.

Contacteer ons